Micke Färlin
med en grann regnbåge på premiärdagen.

Foto: Mikael Hansson

Med nästan 30 minus på termometern i Ljusdal, var det många fiskare som höll sig hemma på premiären vid Lilla Svartsjön. Vid sjön var det dock bara 15 minus (att det är mildare vid Svartsjöområdet är ett känt faktum för den sluge pimpelräven).

Det kom bara ett 25-30-tal fiskare idag. Men de som trotsade kylan fick uppleva ett spännande fiske. Till en början högg det bäst på blänke och krok, men mitt på dagen var det microbalansare som var melodin.
En gemensam nämnare för alla fiskare var att de upplevde fisken som väldigt försiktiga.

Medelvikten var hög på den fisk som kom upp och höll sig kring 1,5 kilo (mina fyra fiskar vägde 6,5 kilo tillsammans, med den största på 1,9 kilo). Den stora regnbågen gjorde att många linor och krokar small av. Det gäller att ha tungan rätt i mun och inte för klena grejor. Passa på i morgon söndag, för det finns fortfarande chans till intressant fiske!


Så kan det gå om fisken är bråkig och tafsen är tunn!
Foto: Mikael Hansson


Otroligt granna regnbågar värda att beundra!
Foto: Micke Färlin


Det var inga fryslortar som fiskade på premiären.
Foto: Mikael Hansson

Mikael Hansson, Ljusdals FVOF