Svartsjöområdet

09 juli 2019

Svartsjöområdet är ett av fiskevårdsområdets populäraste destinationer för sportfiskaren. Här kan man fiska öring, röding och regnbåge i tre fiskevatten.  Fiskepremiärerna på första isen och vid annandag jul är årets höjdarfiske för många pimpelfiskare.

Stora Svartsjön med sina 36 hektar

är en välkänd fiskesjö med grov öring och röding. Öringen har alltid funnits i sjön. Fiskevårdsområdet satsade på en finsk typ av öring, konnevesiöring, under mitten av 1990-talet. En öringtyp som är känd för att beta ner småabborre effektivt. Denna satsning visade sig vara perfekt i Stora Svartsjön, med tusenbröder av abborre.
Idag simmar det storöringar upp till fyra kilo i sjön. Varje år sätts det i cirka 1000 kilo öring och Hornavanröding inför premiären annandag jul. En premiär som brukar bli ordentligt fiskrik och välbesökt. Vi stödutsätter också fisk under sommaren.
Karta till Svartsjöområdet med GPS- koordinater på Eniro»

Lilla Svartsjön

Är en trevlig mindre regnbågssjö på 8,5 hektar, med många myrkanter att flugfiska ifrån. Här är det också möjligt att fiska från flytring. Lilla Svartsjön är den sjö vi öppnar först under isfiskesäsongen. Pimpelpremiär har vi när isen är minst 10-15 centimeter tjock.

Sarvtjärn

En liten trevlig tjärn på 5,7 hektar, med öring. Kan verka död ena minuten för att den andra koka av fisk. Vid tjärnen finns ett vindskydd. Fisket öppet året runt.

Sarvtjärn kommer under försommaren att slyas av runt strandkanten,bra för flugfiske.

Hyr vår fiskestuga!

Strategiskt intill Stora Svartsjön, står vår uthyrningsstuga med sex bäddar.
Mysigt boende för dem som vill fiska under en längre period.
Läs mera om Svartsjöstugan»

Regler Svartsjöområdet

Max 3 fiskar per fiskekort. Fisketid
Stora Svartsjön 26/12-30/9.
Fisketid Lilla Svartsjön, från isfiskepremiären till den 30 september. Sarvtjärn öppen året runt. Flytring tillåtet i Stora Svartsjön och Lilla Svartsjön samt Sarvtjärn . Minimimått röding 25 centimeter, öring 35 centimeter.
HUGGKROK FÖRBJUDET!

Fiskekort:

Det är viktigt att alla löser fiskekort – det är den avgiften som gör att vi kan fortsätta att utveckla fisket till det bättre. Fiskekort löses på nätet via Ifiske eller via swish . Endast dagkort. Vi ser helst att ni köper era fiskekort på Ifiske men vill ni köpa korten manuellt finns möjlighet på OK/Q8 Ljusdal;Sportringen Ljusdal eller Handlarn i Ängebo.

Fakta Svartsjöområdet

Svartsjöområdet ligger intill Svartsjövägen mot Ängebo, cirka 15 kilometer norr
om Ljusdal. I Stora Svartsjön har det i alla tider funnits öring. Det finns också
sparsamt med gädda i Stora- och Lilla Svartsjön.
Ett trevligt utflyktsmål är Gröntjärn som ligger bara någon kilometer bort.

Läs mera om Gröntjärn»